Matematik

opg 1306 grøn mat bog plz hjælp inden onsdag

19. april 2010 af 98676363 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey .. jeg kunne godt tænke mig at høre på hvad i kloge hoveder har at sige til denne opg.  jeg har tegnet graferne men jeg kan ikke se nogen regel ? :=) 

Tegn i samme koordinatsystem graferne for

f(x) = (2/3)^x og g(x) = (3/2)^x

formuler på grundlag af det to grafers udseende og beliggenhed en regel for sammenhængen mellem grafer for eksponentialfunktioner med reciprokke grundtal ... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af utdiscant (Slettet)

En sammenhæng er at de er aftagende når grundtallet er mellem 0 og 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2010 af ramme2 (Slettet)

De 2 grafer bliver symetriske omkring x=0 (y-aksen) hvis eksponentielfunktionerne er reciprokke. At værdierne for -x svarer til værdierne for +x i den reciprokke eksponentielfunktion. Der ses en symetri i talene. f(x) = (2/3)er en aftagende funktion fordi fordi fremskrivningsfaktoren =2/3<1    f(x)=(3/2) er en voksende funktion fordi fremskriningsfaktoren >1      Se grafen på vedhæftet fil.

-4  5,0625
-3  3,375
-2  2,25
-1  1,5
0   1
1   0,666666667
2   0,444444444
3   0,296296296
4   0,197530864
 

-4   0,197530864
-3   0,296296296
-2   0,444444444
-1   0,666666667
0    1
1    1,5
2    2,25
3    3,375
4    5,0625
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Symmetriegenskaberne kan beskrives kort således :

f(-x) = g(x) , g(-x) = f(x) ; men der gælder også f(x) = 1/g(x) .


Svar #4
20. april 2010 af 98676363 (Slettet)

NICE TAK !::! i  nu forstår jeg de endeligt tak for et hurtigt svar :D


Skriv et svar til: opg 1306 grøn mat bog plz hjælp inden onsdag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.