Fysik

Fysik opgave tryk i bildæk

20. april 2010 af Søren1877 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har siddet op puklet med denne opgave nogen tid og kan ikke finde en løsning, håber der er nogen der kan hjælpe. Opgaven lyder :

3. Bildæk.
Trykket i bildæk angives ofte i enheden bar, og denne opgaver omhandler et dæk, der af fabrikanten er angivet til at skulle have et tryk på 3,0 bar. Dette er trykket som måles på en tankstation, og det angiver trykket ud over atmosfærens tryk. Antag at dækket er pumpet op til den korrekte tryk ved temperaturen 15oC.

a. Anvend idealgasligningen til at finde en formel for dækkets tryk p ved en vilkårlig
temperatur T. Kald rumfanget ved trykket p og temperaturen for V. Kald det korrekte dæktryk for po. Antag, at dækkets rumfang er uafhængig af tryk og temperatur.
 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af QaZZaQ

Slå idealgasligningen op i din bog.....


Svar #2
20. april 2010 af Søren1877 (Slettet)

Det er jo ikke bare idealgasligningen, den skal skrives om til en anden formel og der er ikke bare at isolere p.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af mathon

      p = po·(1+β·t)

      p = (4,01325 bar)·(1+β·t)            β = 0,003661 C-1


Skriv et svar til: Fysik opgave tryk i bildæk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.