Matematik

Arealmoment uden funktioner f(x) og g(x)

21. april 2010 af SørenV (Slettet)

Hej.. jeg har en figur som er dannet af to trekanter og har et areal på 22,5

Men hvordan bestemmer jeg arealmomentet af figuren. Jeg har jo ikke 2 egentlige funktioner, som man normalt beregner arealmomentet udfra. altså:

Sx = 1/2 ∫ab (f(x)2 -g(x)2) dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Dette dokument

http://www2.mat.dtu.dk/education/gymnasieopgaver/opgaver/areal.pdf 

giver en udmærket oversigt over arealmomenter for en figur i planen.

Arealmomentet Sx af en figur A med hensyn til x-aksen er integralet af arealelementernes afstand y fra x-aksen, udstrakt over figuren:

Sx = ∫∫A y dA .

Tilsvarende få arealmomentet med hensyn til y-aksen:

Sy = ∫∫A x dA


Skriv et svar til: Arealmoment uden funktioner f(x) og g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.