Matematik

Opgaver om cykel og ruter. Søger hjælp.

21. april 2010 af sille83 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg skal lave en projektopgave til næste torsdag der skal indeholde geometri, funktioner og statestik. Det er 10 klasse, og jeg skal have stof til at snakke i 20 min. Er virkelig ikke god til matematik, så har meget brug for hjælp. Her er hvad jeg har indtil nu. Hvad kan jeg mere finde ud af fra det?

Dansk cyklist forbund arrangerer blandt andet cykelture, og d.21 til 27 Juni kan man opleve den østjyske kultur og natur hvor den længdste rute er på 60 km.
Hvor lang tid denne rute vil tage at cykle afhænger af km/time. y=60/x

x= Km/time 15 20 25 30 35 40
y= antal timer 4 3 2,40 2 1,71 1,5      (Og har lavet et diagram ud fra det) Men hvad kan jemere gøre ud fra det? Spørgsmål? Noget geometrisk? Mangler virkelig noget geometrisk.
 

Omkreds af en kildemoses damecykel 28 tommer:
1 tommer svarer til 2,54cm, så tommer til cm er = 28 tommer*2,54 Altså= 71,12 cm Svarer til hjulets/cirklens diameter
Omkreds= pi*diameter 71,12cm omkreds= 223,32 cm

Omkreds af punky legecykel 16 tommer:
Tommer til cm= 16 tommer*2,54 Altså= 40,64 cm
Omkreds= pi*diameter 40,64cm Altså= 127,61 cm


I forhjulet sætter to magneter. Hver gang en magnet passerer forgaflen blinker forlygten en gang.
Ifølge loven skal forlygten blinke mindst 120 gange i minuttet.

Kildemoses damecykel
Hvor mange omgange hjulet skal køre for at få 120 blink i minuttet, når der er 2 magneter = 120 blink i minuttet/2 magneter. Altså= 60 omgange

De 60 omgange lavet om til meter i minuttet er= 60 omgange*hjulets omkreds 223,32cm Altså= 13399,2 meter i minuttet

Kan jeg måske lave en funktion ud fra det eller flere spørgsmål og hvordan?

Og så har jeg disse oplysninger. Ved ikke om mange kan regne videre på det op til 2010 måske og hvordan?

Dræbte cyklister
År 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008
Dræbte 59 58 56 52 47 53 41 31 54 54

Alvorligt tilskadekomne cyklister
År 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008
Skadede
793 803 697 786 750 726 676 569 560 561
 


Skriv et svar til: Opgaver om cykel og ruter. Søger hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.