Kemi

Kemi opgave- hjælp

21. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Hvor meget 0,010 M NaOH(aq) skal man tilsætte for at ækvivalere 100 mL 0,030M Svovlsyre?



Formel:




Hvad kender vi:
 


Beregning:


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af mathon

                                                           2NaOH     +     H2SO4   →   Na2SO4   +   2H2O
ækvivalente stofmængder i mol:            2                      1

                                                        
                                                      nb    =   2·ns

                                                    Vb·cb = 2·Vs·cs

                                                    Vb      =  2·(cs/cb)·Vs

                                                    Vb     = 2·(0,030/0,010)·(100 mL)

                                                    Vb     = 2·3·(100 mL) = 600 mL

                          


Svar #2
22. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

hvad er formlen så ?

er det bare c = V * M ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2010 af mathon

          nb     =    2·ns

         Vb·cb = 2·Vs·cs


Svar #4
22. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Opskriv reaktionsligningen, med før og efter skema og beregn følgende:

Hvad bliver den aktuelle koncentration af [H3O+(aq)] ved blanding af :

25 mL 2 M HCl(aq) og 10 mL 2 M NaOH(aq)

 Før
 
Efter


hvad menes der med det ,s ?


Skriv et svar til: Kemi opgave- hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.