Matematik

tangentens ligning...

22. april 2010 af MEvy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en størrer mat opg. og er desværre stødt på ét af mine svage punkter.
håber i kan hjælpe.

En funktion f er bestemt ved
f(x) = 1/4 x3 -x2-x+4

Det skæringspunkt mellem grafen for f og førsteaksen, der har den mindste
førstekoordinat, kaldes A.


a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2010 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. april 2010 af peter lind

Løs ligningen f(x) = 0 for at finde A

Ligningen for en tangent til grafen for en funktion f i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #3
22. april 2010 af MEvy (Slettet)

Tak, for det :-)


Svar #4
22. april 2010 af MEvy (Slettet)

Hvad så, hvis f(x) = 0, har 3 resultater?

Er du sikker på, at man ikke skal finde nogle rødder eller lign?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. april 2010 af peter lind

Det er den mindste rod i polynomiet, du skal bruge


Svar #6
22. april 2010 af MEvy (Slettet)

Ja, det fandt jeg ud af. :)

-Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. april 2010 af mathon


Skriv et svar til: tangentens ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.