Matematik
Integral
Jeg sidder lidt med en opgave, som jeg ikke har en jordisk forklaring på.
En funktion f er bestemt ved
f (x) = x * (k - x),
hvor k er et positivt tal. Grafen for f afgrænser samne med koordinatsystemets førsteakse en punktmængde M, der har et areal.
a) Skitsér for k = 10 området M, og bestem arealet af M
b) Bestem tallet k, når det oplyses, at arealet af M er 100.
Håber der er nogen, som kan give mig en hånd.
på forhånd, tak.
Svar #1
22. april 2010 af Andersen11 (Slettet)
Funktionen f(x) er et 2.-gradspolynomium, og dens graf er en parabel, der vender grenene nedad. Nulpunkterne er x=0 og x=k . Området M er således det område af parabelen, der ligger over x-aksen. Arealet af M er da
A(k) = ∫k0 x(k-x) dx = ∫k0 (kx - x2) dx = [k(x2)/2 - (x3)/3]k0 = (1/2 - 1/3)k3 = (k3)/6 .
Beregn A(10) og løs dernæst ligningen A(k) = 100 .
Svar #3
22. april 2010 af mathon
f (x) = x·(k-x) = -x2 + kx skærer x-aksen i (0,0) (k,0)
a) AM = 0∫10(-x2+10x)dx = [-(1/3)x3 + 5x2]010 = -(1/3)·103 + 5·102 - (-(1/3)·03 + 5·02) =
(-1000 +1500)/3 = 500/3 = (498/3) + (2/3) = 166 (2/3)
Svar #5
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Det er forklaret i #1. Løs ligningen
k3 / 6 = 100
Skriv et svar til: Integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
