Matematik

vinkler hjælp !

28. april 2010 af mathise (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har et kryds hvor den ene vinkel er på 40 grader. Vinklen overfor den må derfor også være 40 grader (men det står altså ikke og der står bare u). De 2 resterende vinkler (vikel v og v )  må derfor beregnes på følgende måde.

360 grader -40-40 = 280

280 :  med de to vinkler = 140 grader pr. vinkel .

Dette er jo nemt, men her kommer mit problem.

Opgaven lyder nemlig "Vinkel v kan beregnes med regneudtrykket"

hvordan beregner man noget med et regneudtryk ?

Please hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af datguy (Slettet)

( 360-2*vinkel U ) / 2 = vinkel V


Svar #2
28. april 2010 af mathise (Slettet)

ok tusind tusind tak for din hjælp :=)


Skriv et svar til: vinkler hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.