Matematik

Udregning af radius i cirkelbue.

30. april 2010 af Crow. (Slettet)

Hej,
Jeg har fået stillet en opgave omkring at bestemme radius i en cirkelbue, og ved slet ikke hvordan det skal gribes an.
Nogle kloge hoveder, der ville hjælpe mig? :) 
Har lagt et bilag, hvor tegningen af opgaven fremgår.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2010 af mathon

tegn en skitse og få overblik

Pythagoras:
                      r2 + (R-20)2 = R2

                      r2 + R2 - 40R + 400 = R2       0<r<R

                      r2 = 40R - 400

                      r = (40·60 - 400)½


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2011 af Moerch123 (Slettet)

gg


Skriv et svar til: Udregning af radius i cirkelbue.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.