Matematik

Optimering - rektangel

01. maj 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er jeg på rette vej, og hvordan kommer jeg videre?

I et rektangel ABCD er |AB|=x, og afstanden fra hjørnet A til midpunktet M af BC er 10.

1) Tegn en skitse, hvoraf det givne fremgår, og beregn |BM| og arealet af rektanglet når x=5.

|BM|=√(|AM|2-x2)≈8,66           Areal=x*2|BM|≈86,60

2) Bestem rektanglets areal R som funktion af x, og angiv Dm(R)

R(x)=x*√(102-x2)                Dm(R)={x|0<x<10}, da det inde i kvadratroden ikke må blive negativt og det ikke giver mening at                                                  R(x) bliver 0 eller negativ

3) Bestem ved hjælp af grafregneren den værdi af x, for hvilken rektanglets areal er størst muligt, og bestem det største areal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2010 af AMelev

Du er bestemt på rette vej og mållinjen er lige foran dig, men i 2) glemmer du at gange med 2 - det er jo BC, der er længden..

3) Du skal tegne grafen i det angivne x-område og benytte grafregneren til at bestemme toppunktet. I TII og TI-89 er det Calculate > Maximum og så skal du angive dine to x-grænser som upper og lower bounds - så får du returneret toppunktet (xmax,max(R)), og så er det bare at svare på spørgsmålet.
 


Skriv et svar til: Optimering - rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.