Matematik

Opgave

03. maj 2010 af Quantum (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opg. 4.3 har jeg ikke kunne lave. Hvordan laver man den?

Vedhæftet fil: 2kf-04.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2010 af peter lind

f er ikke defineret og derfor ikke holomorf  for nævneren =0. For alle andre værdier er funktionen holomorf, så løs ligningen z2-z+1= 0. For rødderne zi gældergælder at |zi| = 1. Taylorrækken eksisterer så og er konvergent for |z|<1 ifølge sætning 4.8.

For resten brug tippet. Gang parantesen ind og saml led med same potens af zn. Koefficienten for z0 skal være 1 og resten af koefficienterne 0 ifølge sætning 1.4


Svar #2
03. maj 2010 af Quantum (Slettet)

Jeg er ikke med..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2010 af peter lind

Hvad er du ikke med på?


Svar #4
04. maj 2010 af Quantum (Slettet)

det hele


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2010 af peter lind

Jeg tror altså ikke på at en matematikstuderende ved universitet har problemer med at løse andengrads ligninger eller ikke kan forstå, at man ikke må dividere med 0. På den baggrund kan jeg kun bede om mere præcis redegørelse for hvor du går i stå. Jeg vil også anbefale dig at læse sætning 4.8


Svar #6
07. maj 2010 af Quantum (Slettet)

Jeg tænker på selve strukturen. Hvordan ser løsningsmodellen ud? Jeg håber virkelig,du vil hjælpe mig


Svar #7
07. maj 2010 af Quantum (Slettet)

Den sidste del med a_0 osv. ER du sikker på argumentet ?? Jeg kan ikke se det


Svar #8
07. maj 2010 af Quantum (Slettet)

"For resten brug tippet. Gang parantesen ind og saml led med same potens af zn. Koefficienten for z0 skal være 1 og resten af koefficienterne 0 ifølge sætning 1.4"

Hvad mener du ?


Brugbart svar (3)

Svar #9
08. maj 2010 af peter lind

Jeg er stadig ikke helt klar over hvor du går i stå og hvorfor. Ganger du  Taylorrækken .med  1-z+z2 får du  1 = (1-z+z2)(Σanzn). Så ganger du ind i parantesen hvilket giver Σanzn-zΣanzn+z2Σanzn Dernæst samler du led med samme potens. Skriv eventuelt de første led i hver af summerne op under hinanden således at led med samme potens af z står under hinanden. Skriv dernæst summen af de enkelte ned under hinanden. Brug dernæst at dette result skal blive 1.


Svar #10
08. maj 2010 af Quantum (Slettet)

 an3 = -an

hvorfor ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. maj 2010 af peter lind

Hvis du regner de første ud vil du se at det stemmer. Generelt må du derefter vise det evt. med induktion


Svar #12
09. maj 2010 af Quantum (Slettet)

Hvordan laver jeg så opgave 4. 17 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. maj 2010 af peter lind

med k = 0 får du an=a0. Konstantleddet kan så ikke være 0 og derfor er z=0 ikke en løsning.

Sæt 1/z ind i polynomiet og gang polynomiet med z2n. Du vil nu have den samme polynomium som det oprindelige, hvorfor p(z) = 0 => p(1/z) = 0

Er 2 rod er ½ også rod, så divider polynomiet med (z-2)(z-½) eller (z-2)(2z-1). Du vil nu have et andetgradspolynomium, hvor du på normal måde kan finde rødderne.


Svar #14
09. maj 2010 af Quantum (Slettet)

 tak


Svar #15
18. maj 2010 af Quantum (Slettet)

 #13 Det gik ikke. jeg skal genaflevere

Du skriver at vi kan gange 2^(2k) ind i sumtegnen, men vi kan jo ikke have det udenfor. Indekset bliver et rod. 

Den sidste del af opgaven skal polynomiet deles med (z-1/2)(z-2)

Jeg får rødderne {2,1/2, 2^0.5, -2^0.5} Det er forkert, de to første er rigtige.


Brugbart svar (1)

Svar #16
18. maj 2010 af peter lind

 Jeg er ikke med. Jeg har ikke noget med at jeg skal gange med 22k. Jeg har at du skal gange med z2n, hvilket er forkert. Det burde være zn. Det har muligvis forvirret dig. Til det sidste må du have lavet en regnefejl enten ved divisionen af polynomiet eller med løsningen af andengrads ligningen.


Svar #17
19. maj 2010 af Quantum (Slettet)

 fx a_n * ∑ b_n

dette er jo nonsens, eller tager jeg fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. maj 2010 af peter lind

Er det stadigvæk opgave 4.17?  Jeg kan ikke se der noget bn i den eller for den sags skyld i 4.3 og an står jo ikke alene


Svar #19
19. maj 2010 af Quantum (Slettet)

Det er opgave 4.17 selvfølgelig. Der er skrevet noget forkert, fordi argumentet holder jo ikke. Du skriver at man skal gange summen med noget og dette har jo indekset som summen har. Ellers må du skrive det eksplicit op. Det er i hvertifald forkert


Brugbart svar (2)

Svar #20
19. maj 2010 af peter lind

Jeg skrev som nævnt z2n i stedet for zn. Bortset fra det er det rigtigt. Du skal udregne  zn*∑an-k(1/z)k


Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.