Matematik

Jeg er lige lidt i tvivl med to mat. opgaver

03. maj 2010 af hij (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har lige to matematik opgaver som jeg er lidt i tvivl.

Vedhæftet fil: opgVER.docx

Svar #1
03. maj 2010 af hij (Slettet)

JEG VEDhæfter den også lige i doc. hvis der nu er nogen der ikke kan åbne det:
Og i opgave 1 a hvor man skal finde den højeste overvejer jeg lidt om man ikke bare skal bruge formlen T = 2 pi / w

Vedhæftet fil:opgaver.doc

Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Begge opgaver er besvaret i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=840569 


Svar #3
03. maj 2010 af hij (Slettet)

tak, men det er ikke alle opgaverne der er blevet forklaret der :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Begge opgaver er fuldstændigt besvaret i den anden tråd.


Svar #5
03. maj 2010 af hij (Slettet)

opgave 3. a og b er ikke besvaret... det er kun opg. 3. c der er blevet besvaret i den anden tråd.


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opg 3 omtaler et funktionsudtryk for udetemperaturens forløb gennem døgnet. Spm. a synes totalt malplaceret her: "Bestem den højeste og laveste vandstand". Måske der menes højeste og laveste temperatur. Hvis du har løst opg 4, skulle der ikke være de store problemer i det. Middeltemperaturen er 11,0 og amplituden er 4,9, så højeste temperatur er 11,0+4,9 = 15,9 , og laveste temperatur er 11,0-4,9 = 6,1 .

Til besvarelse af spm b. indsættes t = 10 i funktionsudtrykket. Det skulle da ikke volde de store problemer?

f(10) = 4,9·sin(5π/6 - 2π/3) + 11,0 = 4,9·sin(π/6) + 11,0 = 4,9·0,5 + 11,0 = 11,0+2,45 = 13,45


Svar #7
03. maj 2010 af hij (Slettet)

f(t)=4,9 sin(π/12 t-2π/3)+11,0

Det t som jeg har markeret med fed, har du ikke skrevet i din formel, er det noget du har glemt eller er det med vilje?
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 - som du ser, beregner jeg f(10) i #6. Jeg indsætter t=10 i funktionsudtrykket - helt med vilje, for det er det, opgaven går ud på. Jeg er ikke klar over, hvor du mener, at jeg skulle have glemt noget?


Svar #9
03. maj 2010 af hij (Slettet)

da du sagde at du indsatte 10 i t's plads tænkte jeg at man også skulle indsætte 10 i ligningen, da der står t i ligningen, men okay nu forstår jeg det.


Svar #10
03. maj 2010 af hij (Slettet)

men tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Jeg er lige lidt i tvivl med to mat. opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.