Matematik

Stamfunnktion til funktion

03. maj 2010 af bolani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem  den stamfunktion til funktionen g(x) = 2/x, hvis graf har linjen med ligningen y = 0,5x+3,5 som tangent.

Hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Enhver stamfunktion til funktionen g(x) har g(x) som sin afledede. Den afledede g(x) er hældningen til tangenten for stamfunktionerne i x. Linien med ligningen y = 0,5x + 3,5 har hældningskoefficient 0,5. Find derfor det x0, hvor g(x0) = 0,5. Stamfunktionerne til g(x) har formen G(x) = ∫g(x) dx + k, hvor k er en konstant. Bestem k, så G(x0) = 0,5·x0 + 3,5 .


Svar #2
03. maj 2010 af bolani (Slettet)

dvs. G(x) = 2 * 1/x = 2*ln(x)

G'(x) = 0,5 <=> 2/x = 0,5 <=> x = 4

G(4) = 3,5 <=> 2ln(4) + k = 3,5 <=> k = ????? (det skal regnes ud på håndkraft)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 Det ser lidt rodet ud. Du fandt x0 = 4, og G(x) = 2ln(x) + k. Bestem nu k, så G(x0) = 0,5·x0 + 3,5, altså så

2ln(4) + k = 0,5·4 + 3,5, dvs k = 5,5 - 2·ln(4) = 5,5 - ln(8) = 5,5 - 4·ln(2)


Svar #4
03. maj 2010 af bolani (Slettet)

mange Tak


Skriv et svar til: Stamfunnktion til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.