Matematik

Top punkt via differentiering

04. maj 2010 af NGmacleod (Slettet) - Niveau: B-niveau

Overskriften siger det lidt..

Hvordan bestemmer jeg et toppunkt på en parabel vha. differentiering? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Du løser y'(x) = 0

og insætter det fundne x værdi ind i y(x)

f.eks.

          y(x)   = -x2+2x+5

          y'(x)  = -2x+2

          y'(x)  = 0 <=>   -2x+2 = 0 <=>   -2x = -2 <=>   x = 1

y(1) = -12+2*1+5 = 6

toppunktet er derfor (1,6)


Svar #2
04. maj 2010 af NGmacleod (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2010 af flix2 (Slettet)

Fjerner det der ' bare aledet?


Skriv et svar til: Top punkt via differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.