Matematik

Bestemme side AB udtrykt ved højden i en ligebenet trapez!

05. maj 2010 af juliexxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har et spørgsmål angående en opgave i et blækregningssæt.

Opgaven lyder: I et ligebenet trapez er |AB| = |CD| og vinkelBAD = vinkelADC = 45 grader. Det oplyses endvidere, at arealet af trapez ABCD er 10.

a) bestem |AB| udtrykt ved h. Opgaven kan findes på følgende link - det er nummer 17a.

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080821_opgave_stx_082_matA.ashx

Jeg er klar over, at man må skulle bruge oplysningerne om den ligebenede trapez til noget, men jeg kan ikke finde ud af, hvordan det skal give mig mulighed for at udregne |AB|. Håber nogen kan hjælpe (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Siden AB er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvor trapezets højde er katete. Da vinkel BAD = 45º, er denne retvinklede trekant ligebenet, så den anden katete er også h. Det følger da, ifølge Pythagoras, at |AB = h·√2 .


Svar #2
05. maj 2010 af juliexxx (Slettet)

Tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2010 af maoammoaoam (Slettet)

men hvorfor kvadratroden af 2??

Fatter det slet ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2010 af mathon

      tegn det

                            AB er hypotenuse og højden katete i en ligebenet og retvinklet trekant:

                                       |AB|2 = h2 + h2 = (√(2)·h)2        (45-45-90 trekant)

                                       |AB| = √(2)·h


Skriv et svar til: Bestemme side AB udtrykt ved højden i en ligebenet trapez!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.