Matematik

Trekant areal..

05. maj 2010 af CJ3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn forholdet mellem arealerne af trekant
ABD og trekant BCD på figuren til højre.

Mangler hjælp til at løse ovenstående opgave. Se vedhæftet fil.

Vedhæftet fil: Mat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

De to trekanter har samme højde h. Trekant ABD har grundlinie 2, og trekant BCD har grundlinie 5. Forholdet mellem de to trekanter arealer er da

T(ABD)/T(BCD) = 2/5


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2010 af peter lind

Brug at arealet af en trekant er ½*højde*grundlinje. I trekanterne er højden fra D den samme for begge trekanter.


Svar #3
05. maj 2010 af CJ3 (Slettet)

Jeg behøver altså ikke at finde højden vel? + Er formlen for højden af trekant h=0,5*g eller hvad???


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Det er korrekt, højden skal ikke findes. Arealet af en trekant er T = (1/2)·h·g . For trekanter, der har samme højde, forholder arealerne sig til hinanden som grundlinierne til hinanden.


Svar #5
05. maj 2010 af CJ3 (Slettet)

okay tak


Skriv et svar til: Trekant areal..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.