Fysik

Fysiske kræfter

05. maj 2010 af Rina68 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En klods med massen 68 g glider ned af et bræt som hælder 55 ° med vandret. Klodsens acceleration er 3,4 m/s2 ned af brættet
a) Beregn størrelsen af tyngdekraftens bidrag i bevægelsesretningen.

Ftyn = m * g * cos (α)
Ftyn = 0,068 kg * 9,82 N/kg * Cos(90-55) = 0,546997N

b) Beregn størrelsen af friktionskraften
 

Her er jeg gået lidt i sort.

Resultatet i bogen siger 0,32N. Men jeg kan bare ikke se hvordan jeg kommer frem til det resultat....

Håber I kan hjælpe


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. maj 2010 af peter lind

Den resulterende kraft er m*a = Ftyn-Ffriktion


Svar #2
05. maj 2010 af Rina68 (Slettet)

Jeg har Ftyn  som jeg fandt i forrige opgave.

Så det vil sige at jeg siger Ffriktion = Ftyn - (m*a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2010 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Fysiske kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.