Matematik

spørgsmål til U=U0*a^t

06. maj 2010 af Frook (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg sidder med en opgave der ser sådan ud:

tabellen viser sammenhørende værdier af Danmarks udgifter til forskning

                                              år      1995   1996   1997  1998   1999

udgifter til forskning (mio. kr.)    236      248     261     274      289

i en model antages det, at Danmarks årlige udgifter til forskningen U som funktion af tiden i (målt i år efter 1995) er givet ved

 U = U0 * at

hvor U0 og a er tal

a) benyt tabellens data til at bestemme tallene U0 og a.

b) benyt modellen til at beregne udgifterne til forskning i 2005 samt hvornår udgifterne til forskning passerer 500 mio. kr.

er lidt i tvivl om hvordan jeg skal beregne U0 og a og hvornår forskningen passerer 500 mio. kr.

håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af lhviid (Slettet)

Må i bruge lommeregner ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2010 af AMelev

a) Eksponentiel regression - vær opmærksom på at bruge rigtige t-værdier.

b) Bestem U( 2005-1995) 
Løs ligningen U(t) = 500 og husk betydningen af t


Svar #3
06. maj 2010 af Frook (Slettet)

mange tak for hjælpen !


Skriv et svar til: spørgsmål til U=U0*a^t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.