Matematik

Reducér udtrykket

06. maj 2010 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

okay jeg skal reducere følgende udtryk

2x(x+y)-(x+y)^2

Mit bud er at den kommer til at se sådan her ud:

2x-+x+y....... Kan det passe?

Det andet jeg skal reducere er:

3mp/mp+mh

Mit bud er at den kommer til at se sådan her ud=

2mp/mh


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af NejTilSvampe

 2x(x+y) = 2x^2 + 2xy

(x+y)^2 = x^2 + y^2 + 2xy

træk de to fra hinanden.

3mp/(mp+mh)  forkort brøken med m.

3p/(p+h)   <-- kan vist ikke reduceres mere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Første:

x2-y2.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Sæt (x+y) som en fælles faktor uden for en parentes:
     2x(x+y)-(x+y)2 = (x+y)(2x-(x+y)) = (x+y)(2x-x-y) = (x+y)(x-y) = x2 - y2


Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.