Matematik

vinkler

06. maj 2010 af jansørensen (Slettet)

Hvor mange minutter efter kl. 12 danner den store og den lille viser på uret en virkel på 180grader med hinanden ?

En der kan hjælpe med denne opgave ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af mathon

    den store viser flytter sig 6º pr. minut

    den lille viser flytter sig ½º pr. minut

    den store viser flytter sig altså 5½º fra den lille viser pr. minut

    tid for at fjerne sig 180º = (180 º)/(5½ º/min) = 32 8/11 minut


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den store viser (minutviseren) bevæger sig 1 gang rundt, 360º, på 1 time. Den lille viser (timeviseren) bevæger sig 1 gang rundt på 12 timer.

Minutviserens vinkel regnet fra kl 12 som funktion af tiden i timer er da

θm(t) = 360º·t ,

mens timeviserens vinkel regnet fra kl 12 som funktion af tiden i timer er

θt(t) = (360º/12)·t = 30º·t .

Vi skal finde det tidspunkt t efter kl 12, hvor θm(t) = θt(t) + 180º , altså

360º·t = 30º·t + 180º ⇒330t = 180 ⇒ t = 180/330 = 6/11 time = 32,727 min efter kl 12.


Skriv et svar til: vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.