Matematik

HJælpp til prøven

09. maj 2010 af Umulsus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan regner man disse logaritme:

a: 12*1,18=64 og B: 5* 1,13 = 35

og geometri og trigonometri:

en flagstang står på vandret underlag. Når solhøjden er 55 grader, er skyggens længde 13,9m

a: hvor høj er flagstangen?

b: hvor lang er skyggen, når solhøjden er 40 grader

c: hvad er solhøjden, når skyggen er 10 m lang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af NejTilSvampe

logaritme...

 a: hvaaee?? forstår overhovedet ikke det der... der hvor jeg kommer fra er 12*1,18 ≠ 64 og 5*1,13 ≠ 35  fatter ikke hvor du får de tal fra.

trignometri

a: 

det er svært når du ikke opgiver en figur, men jeg går ud fra det er en retvinklet trekant hvor vinklen "øverst" på flagstangen er 55 grader.

du skal altså finde den hosliggende katete, og du kender den modstående katete. så brug:

tan(v) = mod / hos 

b: nu kender du den hosliggende katete, brug samme formel som i a.

c: brug igen samme formel, du skal finde den modstående katete.


Svar #2
09. maj 2010 af Umulsus (Slettet)

en ligebenet trekant er da ikke retvinklet. To af siderne skal være lige lange


Skriv et svar til: HJælpp til prøven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.