Matematik

Proportional ligning

09. maj 2010 af Enork (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Står med en problem jeg ikke selv kan løse, det lyder sådan her.

Opstil et udtryk for en legemes temperatur u som funktion af tiden t når:

Ændring i legemets temperatur er proportional med temperatur forskellen mellem legemet og luften.

Luft = 20 grader

Håber der er nogle der kan hjælpe mig lidt på vej


Svar #1
09. maj 2010 af Enork (Slettet)

Hvis jeg selv skal regne det får jeg det til at give f(x)=x-20 men det syntes jeg bare heller ikke er rigtigt for så er det bare for nemt


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2010 af Knotz (Slettet)

Eftersom ligningen skal beskrive en ændring i temperatur, er der tale om en differentialligning.
Beskriver funktionen u(t) objektets temperatur til tiden t, vil den differentierede funktion, u'(t) således beskrive hastigheden med hvilken temperaturen ændrer sig til tiden t.

Din ligning kommer til at hedde:

u' = c * (u-20)

hvor c er proportionalitetsfaktoren, dvs. et tal.

(her er det antaget at legemets temperatur er højere end luftens).

 


Skriv et svar til: Proportional ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.