Matematik

Søger hjælp til andengrads logaritme ligning

11. maj 2010 af Ambs - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at komme igennem denne ligning.

(ln(x))2 - ln(x) - 2 = 0

Det der giver mig problemer er udtrykket (ln(x))2, hvad gør jeg med det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2010 af NejTilSvampe

 hint: substituer  z = ln(x)  ind i ligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2010 af NejTilSvampe

Du er lidt stille :) er det fordi du har opgivet eller var mit hint nok? :P

indsæt z = ln(x)  i  (ln(x))2 - ln(x) -2 = 0   for x > 0

z2 - z -2 = 0

(z-2)(z+1) = 0 => z = 2 v -1 =>

ln(x) = 2  v  ln(x) = -1 =>

x = e2 v e-1


Svar #3
11. maj 2010 af Ambs

Havde lige lagt den lidt til side.

Mange tak for svaret.


Skriv et svar til: Søger hjælp til andengrads logaritme ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.