Matematik

Beregne differentialkvotienten

11. maj 2010 af rr0 (Slettet)

Sidder med en opgave som jeg er kørt helt fast i

f(x)=(x2+1)(5x3+2)

Resultatet er 254+15x2+4x

men spørgsmålet hvordan jeg kommer frem til dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du mener resultatet for f'(x) ?

Brug produktreglen (fg)' = f'g + fg' :

f(x)=(x2+1)(5x3+2) , hvoraf

f'(x) = (x2+1)'(5x3+2) + (x2+1)(5x3+2)' = 2x·(5x3+2) + (x2+1)·15x2

      = 10x4 + 4x + 15x4 + 15x2 = 25x4 + 15x2 + 4x

Man kan også starte med at gange parenteserne ud og så differentiere led for led.


Skriv et svar til: Beregne differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.