Matematik

Hurtigt Hjælp!

11. maj 2010 af mulle0o (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej håber virkelig i vil hjælpe mig med den her opgave forstår ikke helt hvad man skal.

En fabrik fremstiller cykellåse med fire taster.
Enhver af tasterne kan stå i tre stillinger:
ude, inde, urørt.
Fabrikken laver ikke låse, der kan åbnes, hvis alle fire taster står urørt.
Hvor mange forskellige cykellåse kan fabrikken fremstille?

Håber i vil hjælpe.
Tak på forhånd.   


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hver tast kan være i tre stillinger. Der er 4 taster, så det giver 34 - 1 kombinationer, da vi ikke kan bruge den ene, hvor alle 4 taster er urørt.


Svar #2
11. maj 2010 af mulle0o (Slettet)

 så det bliver 69?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Nej. Ved du, hvad 34 betyder? Det betyder 3·3·3·3 .


Svar #4
11. maj 2010 af mulle0o (Slettet)

ja det giver 82 - en kombination


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Nej, det er ikke rigtigt. Prøv at udregne 3·3·3·3 = (3·3)·(3·3) = 9·9 = ? og træk så 1 fra for at få det brugbare antal kombinationer.


Svar #6
11. maj 2010 af mulle0o (Slettet)

 Okay tak forstår det nu,- mente også 81* og ikke 82 før min fejl,


Skriv et svar til: Hurtigt Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.