Matematik

Andengradslignings problem

16. maj 2010 af Deda (Slettet)

Jeg har et problem med denne ligning.

x^4+x^2--6=0

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved x^4

Desuden, hvordan udregner man andengradsligninger med kvadratrod og parenteser i dem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af peter lind

Det er en kamufleret andengradsligning. Sæt y = x2.


Svar #2
16. maj 2010 af Deda (Slettet)

Og, hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2010 af mathon

      y2 + y - 6 = 0

      for y≥0

      x = √(y)


Svar #4
16. maj 2010 af Deda (Slettet)

Okay, så har jeg fundet mine rødder:

1 rod = 2

2 rod = -3

Tager jeg så kvadratroden af dem?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2010 af mathon

      x = √(2)


Svar #6
16. maj 2010 af Deda (Slettet)

Så, der er 3 svar?

1. 2

2. -3

3. √2


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2010 af mathon

ét svar

     x = √(2)


Svar #8
16. maj 2010 af Deda (Slettet)

Okay, rigtig mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2010 af AMelev

To løsninger!

y = 2 ⇔ x2 = 2  ⇔ x = √2 eller x = -√2

y = -3 ⇔ x2 = -3 har ingen løsninger 


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. maj 2010 af mathon

#9
er rigtig

jeg sov lidt :-)


Skriv et svar til: Andengradslignings problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.