Matematik

skæringspunkt mellem to funktioner

16. maj 2010 af dressed (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = -x2+6x+1

g(x) = x2-2x+7

jeg ved at jeg skal stille funktionerne op sådan her: f(x) = g(x), men jeg kan ikke rigtig finde frem til det rigtige resultat. Ifølge Maple skal det være 1,3 , men kan ikke rigtig få det til at passe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skriv ligningen op og saml alle leddene på den ene side af lighedstegnet:

-x2 + 6x + 1 = x2 - 2x + 7

2x2 - 8x + 6 = 0

x2 - 4x + 3 = 0

Løs 2.-gradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2010 af mathon

            x2-2x+7 = -x2+6x+1

            2x2 - 8x + 6 = 0

            x2 - 4x + 3 = 0

.................

Edit: post til tiden :-)


Svar #3
16. maj 2010 af dressed (Slettet)

jeg får diskriminanten til at blive -4, men jeg kan jo ikke tage kvadratroden af et negativt tal, når jeg når til at skulle finde x. Har jeg regnet forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2010 af jabas (Slettet)

d = b2-4ac <=> -42 - 4*1*3  = 16 - 12  = 4

svaret er ikke -4 det er 4, da 42 er -->  -4(-4)  og minus gange med minus giver plus, så det er 16..

derefter skal du anvende formlen... du har to løsninger..


x=-b(+,-)√d     =  4+ √4  =    V    4- √4 = 1
        2a                     2*1                      2*1
 
 


Skriv et svar til: skæringspunkt mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.