Matematik

Vektorer løsning?

17. maj 2010 af birthe_non (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har vedlagt opgaven, hvor der står hvad man skal beregne og de oplysninger man skal bruge.

Jeg har bare prøvet med hjælpemidler at løse det på forskellig vis ud fra oplysningerne,

men kan ik hitte ud af det ? :) Hjælp ønskes gern tak

Vedhæftet fil: vektor opgave.docx

Svar #1
17. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

igen vedhæftet, hvis den første ikke kunne åbnes

Vedhæftet fil:vektor opgave.docx

Svar #2
17. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

Det er dette der står i opgaven :

Om to vektorer a ? og b ? gælder, at
|a ?| = 7 , |b ?| = 5 og vinkel(a ?, b ?) = 60 grader
Beregn |a ? - b ?| .
 


Svar #3
17. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

spørgsmålstegnene er vektor-streger


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Det er lettere at skrive vektorer med fed skrift her.

Du ved, at

|a| = 7 |b| = 5, og vinkel(a,b) = 60º , og du skal finde |a-b|

Vi finder cosinus til vinklen mellem to vektorer ved at danne skalarproduktet mellem de to normerede vektorer. Da cos(60º) = (1/2) , finder vi

(ab)/(|a||b|) = 1/2 , hvoraf vi finder

ab = (1/2)·|a||b| = (1/2)·7·5 = 35/2. Nu finder vi

|a-b|2 = (a-b)•(a-b) = aa + bb -2(ab)

     = |a|2 + |b|2 - 2(ab)

     = 72 + 52 -2·(35/2)

     = 49 + 25 - 35 = 39

|a-b| = √39


Svar #5
17. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

Mange tak for det gode svar :)


Skriv et svar til: Vektorer løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.