Matematik

En firkants koordinater (vektorer)

19. maj 2010 af mm :) (Slettet)

Hej folkens! Jeg sidder med en vektor opgave.. Området er ny for mig, så jeg er usikker om denne her opgave er lavet rigtigt:

http://i47.tinypic.com/20qlwkm.jpg

I spørgsmål 1 har fået disse koordinater:

A(6, -2),  B(9,1),  C(6,4),  D(-3,3)

og selve firkanten har cirka denne form:

http://i46.tinypic.com/n3t5q0.jpg

Ser det rigtigt ud?

På forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2010 af AMelev

Jeg får D = (-3,1)

AB = v = [3,3], BC = [-3,3] og CD = [-3,3] -2 [3,3] = [-9,-3]

OA = [6,-2]
OB = OA + AB =  [6,-2] +  [3,3] = [9,1]
OC = OB + BC =  [9,1] +  [-3,3] = [6,4] så langt er vi enige
OD = OC + CD = [6,4] + [-9,-3] = [-3,1]

 


Svar #2
19. maj 2010 af mm :) (Slettet)

Tusind tak! :)

Gider du hjælpe mig med opgave 3 også? Jeg ved ikke hvordan jeg kan finde afstanden mellem en linje m og punktet D...

Linje m's ligning har jeg fundet til -3x+3y+12


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2010 af AMelev

Du skal bruge afstandsformlen dist(P,l) = |ax1+by1+c|/√(a^2+b^2), hvor a og b er koefficienterne fra linjens ligning og (x1,y1) er D's koordinater..


Svar #4
19. maj 2010 af mm :) (Slettet)

Når jeg taster tallene ind, får jeg -∞ som svar, fordi når jeg taster sqrt(-3^2+3^2) kan det ikke regnes ud... har jeg gjort noget forkert i m's ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Du skal lære at sætte parenteser. Kvadratroden ser således ud √((-3)2 + 32) . Det er -3, der skal kvadreres.


Skriv et svar til: En firkants koordinater (vektorer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.