Matematik

HJÆLP! hurtig mat opgave

19. maj 2010 af Sambi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og kæmper med en opgave her, jeg er kørt fast og har brug for

hjælp til at komme videre

(2a+b)2 – 5a(a+b) + (a+b)(a-b)

på forhånd tak


Svar #1
19. maj 2010 af Sambi (Slettet)

(2a+b)^2 – 5a(a+b) + (a+b)(a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2010 af Isomorphician

Giv dit eget bud først


Svar #3
19. maj 2010 af Sambi (Slettet)

4a^2 + 4ab + b^2 – 5a^2 +5ab + 2ab * a^2-b^2 – ab

så langt er jeg kommet nu, men er det løsningen, eller hvad gør jeg så nu?


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. maj 2010 af Isomorphician

(2a + b)2 - 5a(a + b) + (a + b)(a - b) =

4a2 + 4ab + b2 - 5a2 - 5ab + a2 - b2 =

4a2 - 5a2 + a2 + b2 - b2 + 4ab - 5ab =

-ab


Svar #5
19. maj 2010 af Sambi (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke rigtigt.

(2a+b)2 - 5a(a+b) + (a+b)(a-b)

= 4a2 + 4ab + b2 - 5a2 -5ab + a2 - b2

= (4a2 - 5a2 + a2) + (4ab - 5ab) + (b2 - b2)

= (0a2) + (-ab) + (0b2)

= - ab

Her er en anden fremgangsmåde med samme resultat

(2a+b)2 - 5a(a+b) + (a+b)(a-b)

= (2a+b)(a + a+b) - 5a(a+b) + (a+b)(a-b)

= (2a+b)a + (a+b)(2a+b - 5a +a -b)

= (2a+b)a + (a+b)(-2a)

= a2 - a(a+b)

= a(a-a-b)

= - ab


Skriv et svar til: HJÆLP! hurtig mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.