Matematik

reducerer udtryk, hvordan gør jeg ??

19. maj 2010 af kjaergaard1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har et problem med, at reducerer det her regne stykke ?

T=a2-(ab+b2)+(a-b)(a-2b)

først fjerne jeg lige parateserne

T=a2-ab-b2+a2-2ab-ab+2b2

og mit facit bliver

T=2a2+b2-4ab


men det burde give

T=a2-b2-4ab

i følge facit listen.


er der nogen der kan hjælp mig ?
 


Svar #1
19. maj 2010 af kjaergaard1 (Slettet)

!! Nyt Indlæg!!

jeg har et problem med, at reducerer det her regne stykke ?

T=a2-(ab+b2)+(a-b)(a-2b)

først fjerne jeg lige parateserne

T=a2-ab-b2+a2-2ab-ab+2b2

og mit facit bliver

T=2a2+b2-4ab


men det burde give

T=a2-b2-4ab

i følge facit listen.


er der nogen der kan hjælp mig ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. maj 2010 af AMelev

Enten har du skrevet opgaven forkert op, eller også er der fejl i facitlisten - din reduktion er i orden.


Svar #3
19. maj 2010 af kjaergaard1 (Slettet)

tak AMelev, det er jeg glad for, jeg havde opgivet at få det til at gå op.


Skriv et svar til: reducerer udtryk, hvordan gør jeg ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.