Matematik

Differentiering og integration i hånden

20. maj 2010 af Auro (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan differencierer/integrerer man i hånden uden brug af hjælpemidler!? Kan godt finde ud af at taste det ind på en lommeregner... men det hjælper mig ikke til færdighedsprøven

Vh.

Anders 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Jeg vil umiddelbart tro, at den eneste udvej er udenadslære.. se formlerne i din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2010 af NejTilSvampe

 Ja, det er en af de ting i matematikken hvor du er lidt nødt til at lære det udenad.

formler du skal lære:

(xn)' = nxn-1

(kf(x))' = k*f'(x)

(ax)' = ln(a)*ax -> udvidet form,  (ekx)' = k*ex

(sin(x))' = cos(x)

(cos(x))' = -sin(x)

(ln(x))' = 1/x

og så er der diverse produktregler, og substitutions integraler og what not. 


Svar #3
20. maj 2010 af Auro (Slettet)

Findes der en komplet liste over hvilke jeg skal kunne et eller andet sted på nettet?? (Kan ikke lige finde min formelsamling)

Udover det, tak, jeg var helt blank med hvor jeg skal starte og slutte...


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2010 af Yow! (Slettet)


Skriv et svar til: Differentiering og integration i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.