Fysik

Enheder i idialgasligningen

21. maj 2010 af DavidLarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et par spørgsmål til et par af de værdier der indgår i idealgasligningen

p = tryk (dette er det ydre tryk der påvirker gassen, right?)
V = volume (er det i cm^3, liter, milliliter eller hvad?)
n = stofmængde (samme, hvilken enhed?)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2010 af JKaram (Slettet)

SI-enheds systemet fordrer at man måler

- Trykket, p, i Pascal
- Volumenet, V, i m3
- Stofmængden, n, i mol

hvis du vil være sikker på at få dit resultat i en SI-enhed. Det gælder altid. Det vil sige:

ligegyldigt hvilken formel du bruger i fysikken, kemien eller biologien, vil du altid få dit resultat i SI-enheder, hvis du bruger SI-enheder.

Du kan finde en oversigt over SI-enheder her:

God weekend.

Karam


Skriv et svar til: Enheder i idialgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.