Matematik

Avance

22. maj 2010 af edadenseje (Slettet) - Niveau: C-niveau

En stol har en indkøbspris på 200 kr og butikken ønsker at tjene 100 kroner.

Hvor stor er avancen?

-Nogen er evt. kan hjælpe mig med dette spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2010 af Dummerjan (Slettet)

Avancen er det beløb, som butikken tjener altså 100 kr.

Dette kan også udtrykkes, som brøkdelen af indkøbsprisen, som du får ved at dividere det som butikken tjener med indkøbsprisen.   avance = 100 kr / 200 kr = 1 / 2.

Udtrykker du denne brøkdel i procent, skal du gange med 100.  avance = (1 / 2) * 100% = 50%


Svar #2
22. maj 2010 af edadenseje (Slettet)

Jamen er det ikke

Varens BA kr x 100 / varens udsalgspris i kr = BA i %?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2010 af Dummerjan (Slettet)

Fortjenesten (Avancen) er det beløb, som butikken tjener ved salget. Fortjenesten angives ofte i procent, og er af de udgifter butikken havde da de købte varen. Altså du skal beregne avancen ud fra indkøbsprisen - ikke fra udsalgsprisen som jo i dette tilfælde er

     udsalgspris = indkøbspris + avance = (200 + 200 * (50 / 100) ) kr = 300 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2010 af Dummerjan (Slettet)

Men dybest set kommer det jo an på, hvad der bliver spurgt om. Avance beregnes altid i forhold til et eller andet.

Kendes salgsprisen og fortjenesten, så kan du bruge din formel, men så er fortjensten (i procent) beregnet ud fra udsalgsprisen. Den er så 33,3%.

Kendes indkøbsprisen og fortjenesten, så brug min formel, og så er fortjenesten (i procent) beregnet ud fra indkøbsprisen og er altså 50%.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2013 af AndersDN (Slettet)

Faldt lige over indlægget. 

Husk på ikke at forveksle avancen med dækningsbidraget. 

Dækningsbidraget ligger sig tæt på ad avancen. 

Avancen er ren indkøbspris - salgspris.
hvor dækningsbidrag derimod er inkøbspris + hjemtagelsesomk. + emballage + andre variable omkostninger - Salgspris.

Er du i tvivl om hvordan man regner avancen er der en lommeregner til lige præcis dét her: online-lommeregner.dk/okonomi


Skriv et svar til: Avance

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.