Matematik

Skriftlig eksamen uden hjælpemidler

23. maj 2010 af bkacky (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en derude der kan hjælpe mig med at løse følgende:

(x2-4)*(logx-5)=0

jeg er kommet så langt at jeg har ophævet paranteserne:

logx(x2-4)-5(x2-4)=0

men det ser meget forkert ud.. og det en opgave der skal kunne løses uden hjælpemidler... =/


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2010 af Jerslev

#0: Brug nulreglen i stedet.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
23. maj 2010 af bkacky (Slettet)

nulreglen.... nulreglen.. NULREGLEN.. ja selvfølgelig.. tak skal du have. Har ikke haft mat B i 7 år og nu skal jeg bestå en mat A eksamen.. visse ting er bare forsvundet i perferien... tak :)

så dvs:

x=-2 eller x= 2. Er der en tredje løsning?

hvis jeg sætter x2-4 = 0

Hvordan læser jeg så logx-5


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

log(1) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

log (x - 5) = 0

x -5 = 100        , log (x) = y <=> x = 10y

x - 5 = 1

x = 6


Svar #5
23. maj 2010 af bkacky (Slettet)

dvs løsning er:

x=2 V x=-2 V x=10^5


Svar #6
23. maj 2010 af bkacky (Slettet)

Når jeg får at vide at jeg skal finde f(32) når f(x)=x3-2x

skal jeg så bare sætte x=32 i f(x)? og hvis ja hvordan i alverden skal jeg kunne regne 323 ud i hovedet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

nej

x = -2  V x = 2  V x = 6


Svar #8
23. maj 2010 af bkacky (Slettet)

det forstår jeg ikke:

logx-5=0 ⇔ logx = 5 , ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

32^3 kan saktens regnes uden hjælpemidler.

32*32 * 32= (960+64) * 32= 1024*32 = 30720 + 2048 = 32768

eller

32 = 2^5

32*32*32 = 2^5 * 2^5 * 32= 2^10 *32 = 1024 * 32 =30720 + 2048 = 32768


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Du glemmer parenteserne i log (x-5)

log(x-5) = 0

(x-5) = 100    , når du fjerner  log på venstre side skal du tage 10 opløftet i det der står på højre side, her 100

x - 5 = 1         , 100 = 1


Svar #11
23. maj 2010 af bkacky (Slettet)

opgaven hedder (logx-5)


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

my bad =/

logx-5 = 0

logx = 5

x = 105 = 100000


Svar #13
23. maj 2010 af bkacky (Slettet)

så er vi enige :o) tak for din hjælp


Svar #14
23. maj 2010 af bkacky (Slettet)

differentiering af følgende:

f(x)= cos x * sin x

vil i ikke bruge produkreglen?

jeg får:

- sin x * sin x+ cos x * cos x ⇒ - sin x * sin x + (cos x)2

Lommeregneren får noget helt andet. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

f '(x) = - sin x * sin x + (cos x)2 = (cosx)2 - (sinx)2    sku gerne være rigtigt.

ved ikke hvordan du tjekker med lommeregneren, men måske taste fejl?


Svar #16
23. maj 2010 af bkacky (Slettet)

jeg skriver d ( cos (x) * sin (x), x)

ville du omskrive yderligere da (cosx)2+ (sinx)2=1  eller vil du ''nøjes'' med (cosx)2-(sinx)2


Svar #17
23. maj 2010 af bkacky (Slettet)

Endnu et spørgsmål:

ud fra vores viden om en graf for en funktion f, skal vi udtale os om størrelsen af f':

-  hvis grafen er voksende i et interval, er f' aftagende i det interval og omvendt.

er der andet funktionen f kunne fortælle os om størrelsen af f'?


Svar #18
23. maj 2010 af bkacky (Slettet)

nå vi nu er igang

Stamfunktion til f(x) = 8/x

F(x) = (8x + k) * ln |x|

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Er ikke god med det med grafen =/ har aldrig været min stærke side.

F(x) = ∫ f(x) dx

= ∫ 8/x dx

= 8* ∫ 1/x dx        , flyt konstanten 8 udenfor

= 8*ln|x| + k


Svar #20
23. maj 2010 af bkacky (Slettet)

ookay... tak.. jeg bliver ved med at blande differentation og integral sammen... det er nok det der forvirrer mig


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.