Fysik

Effektive spænding

23. maj 2010 af afgangseksamen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er det her rigtigt:

Hvis man måler Maksimalspænding (Umax.) med et oscilloskop og derefter måler med et voltmeter, vil voltmeteret
angive et lavere tal, fordi den har uregnet gennemsnit spændingen. Denne gennemsnitsværdi kaldes for Effektive spænding (Ueff)?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2010 af mathon

                    Umax = √(2)·Ueff     

                    Ueff = (1/√(2))·Umax = (√(2)/2)·Umax ≈ 0,7071·Umax

kaldes effektivværdien = tidsmiddelværdien
og beregnes med anvendelse af matematik,
du endnu ikke har lært,
og derfor ikke forventes at kunne
redegøre for
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2010 af Elektro (Slettet)

Ja. hvis du har maksimalværdien af en vekselstrømsspænding kan du finde den effektive spænding ved at dividere med 1,4, og omvendt kan du gange med 1,4 hvis du skal finde maksimalværdien.


Skriv et svar til: Effektive spænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.