Matematik

hjælp søges til matematik

24. maj 2010 af Sytten17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har virkelig brug for hjælp!
Tusind tak :)

En ny bil koster 120.000 kr. Værdien nedskrives hvert år med 15% på selvangivelsen. Angiv vækstraten for bilens værdi.
Hvad er bilen nedskrevet til efter 2 år? – efter 5 år? – efter 10 år?
Angiv en regneforskrift for den funktion der angiver bilens værdi på selvangivelsen x efter anskaffelsen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af mathon

        vækstraten = 1 - 0,15 = 0,85


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Bilens værdi   Kn=K  (1+a)n hvor n er antal år og a er "renten" her dog afskrivningen som er negativ

Kn = 120 000 (1-0,15)n

Indsæt n=2, 5 og derefter 10 og beregn K2 , K5 og K10

eller træk 15% fra beløbet 2, 5 eller 10 gange på din lommeregner.


Skriv et svar til: hjælp søges til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.