Kemi

Kemi - Ladning

25. maj 2010 af Doktor20 (Slettet)

Hej

Jeg har lidt problemer med følgende opgave:

Hvilken ladning har aminosyren glutamin ved et neutralt pH?

Facit siger at ladningen er neutral, hvilket jeg ikke kan forstå.

Jeg har slået op at det isoelektriske punkt for glutamin er pHiso= 3,08. Derudover er pK1= 2,1. pK2= 4,07. pK3 = 9,47.

Jeg ville da sige at ladningen er negativ. Mellem pK1 og pK2 burde ladningen da være neutral da det er imellem disse to pK værdier at det isoelektriske punkt er.. eller hvad ?

Håber der er nogen der kan forklare mig dette, da  jeg er stødt på rimelig mange lignende spørgsmål og har slet ikke kunnet finde ud af dem :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2010 af Inkognito (Slettet)

Hejsa!

Jeg er bange for at du har slået værdierne op for glutaminsyre, ikke glutamin.

For glutamin er

pHiso=5,65, pK1=2,18, pK2=9,00

Så passer det vist bedre med at ladningen er 0 ved neutralt pH.


Skriv et svar til: Kemi - Ladning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.