Matematik

Hvordan besvarer jeg disse på den bedst mulige måde?

26. maj 2010 af aranae (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået disse eksamensspørgsmål udleveret, men er i tvivl om hvordan jeg bedst muligt besvarer dem.

Så håber der er nogle søde mennesker derude, der vil hjælpe mig, da jeg absolut ikke er særlig god til matematikB.

Bare svar på dem i kan, så vil jeg være lykkelig :).

1. Parabler/andengradspolynomier:

Redegør for andengradspolynomiet ax^2 + bx + c, herunder hvorledes man grafisk kan aflæse fortegnet på koefficienten a, b og c. Bevis desuden toppunktsformlen.

2. Parabler/andengradspolynomier:

Redegør for andengradspolynomiet ax^2 + bx + . I din gennemgang kan du lægge særlig vægt på faktoropløsning.

3. Potensfunktioner:

redegør for de vækstegenskaber, der er knyttet til potensfunktioner f(x) = b * x^a. Bevis desuden hvorledes a og b i forskriften kan bestemmes ud fra to grafpunkter (x1,y1) og (x2,y2).

4. Trigonometri:

Gør rede for definitionen af cosinus og sinus til en vinkel. Giv desuden et bevis for sinusrelationen og gør rede for dens anvendelse.

5. Trigonometri:

Gør rede for definitionen af cosinus og sinus til en vinkel. Giv desuden et bevis for cosinusrelationen og gør rede for dens anvendelse.

6. Differentialregning:

Gør rede for begreberne differentiabilitet og differentialkvotient. Bevis v.h.a tretrinsreglen, at funktionen f(x) = x^2 er differentiabel i x0 meddifferentialkvotienten f '(x0) = 2 * x0. Redegør for andre simple funktioners differentialkvotienter i x0.

7. Differentialregning:

Gør rede for begreberne differentiabilitet og differentialkvotient. Redegørvha tretrinsreglen for, at funktionen f(x) = x^n er differentiabel i x0. Giv et eksempel på anvendelse af differentialkvotient til optimeringsopgaver.

8. Differentialregning:

Redegør for definitionen af differentialkvotient og omtal regneregler for differentialkvotienter. Giv et bevis for hhv. sumreglen ( f + g ) ' ( x0 ) = f ' (x0) + g' (x0) og produktreglen (f * g) ' (x0) = f ' (x0) * g(x0) + g ' (x0) * f(x0)

9. Differentialregning:

Definer differentiabilitet/differentialkvotient i et punkt x0, og gør rede for tangentens ligning y - f(x0) = f ' (x0) * (x - x0).

10. Differentialregning:

Gør rede for sammenhængen mellem monotoniforholdene for en differentiabel funktion f of fortegnet f '.  Vis eksempler på optimeringsopgaver, hvor monotoniundersøgelse benyttes.

11. Integralregning:

Definer stamfunktion og omtal nogle regneregler for stamfunktioner. Bevis sumreglen ∫(f + g)(x)dx = ∫f(x)dx + ∫g (x)dx og konstantreglen for integration ∫k * f(x)dx = k * f(x)dx

12. Integralregning:

Definer arealfunktionen A(x) til en kontinuert funktion f(x), som e tbevis for at arealfunktionen er en stamfunktion til f(x).

13. Eksponential- og logaritmefunktioner:

Redegørelsen skal omfatte den eksponentielle vækstmodel y=b * a^x, hvor du skal komme ind på betydningen af tallene a og b og på, hvordan a og b kan bestemmes af logaritmeregneregler.

14. Eksponential- og logaritmefunktioner:

I din gennegang skal du lægge særlig vægt på fordoblings- eller halveringskonstanten for en eksponentiel funktion.

15. Eksponential- og logaritmefunktioner:

Omtal titalslogaritmefunktionen og den naturlige logaritmefunktion og bevis mindst to logartimeregler.

16.Sandsynlighedsregning og statestik:

I din gnnemgang skal du lægge særlig vægt på histogrammer, sumkurver og normalfordelingen.

17. Sandsynlighedsregning og statestik:

I din gennegang skal du lægge særlig vægt på beviset på binormialfordelingen samt anvendelsen af binomialfordelingen.

Håber meget der er nogle, der vil hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2010 af Proprium (Slettet)

Du kunne ikke nøjes med at spørge til et par af spørgsmålene? Hehe.


Svar #2
26. maj 2010 af aranae (Slettet)

Nej, for det er de spørgsmål jeg kan komme op i :).  Men det er okay kun at svare på et enkelt af spørgsmålene, da det uanset hvad,  kun kan hjælpe mig :).


Skriv et svar til: Hvordan besvarer jeg disse på den bedst mulige måde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.