Kemi

Beregning af osmolaritet

27. maj 2010 af Doktor20 (Slettet)

En opløsning fremstilles ved at opløse KCl i vand til K+ -koncentrationen
2,1 mmol/L (svarende til patientens plasma).
Desuden tilsættes glucose (MW= 180) til 0,9% w/v.
Hvad er osmolariteten af opløsningen?

Ved slet ikke hvordan jeg skal komme i gang med den :S

På forhånd tak =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2010 af mathon

du skal ganske enkelt kende forskellen på osmolaritet (kolligativ koncentration) og molaritet,
hvad du kan læse dig til.


Svar #2
28. maj 2010 af Doktor20 (Slettet)

Jeg kender til begge, men kan stadig ikke finde ud af det :S

Jeg har en formel for osmolaritet, men jeg ved ikke hvordan jeg skal finde de forskelige værdier..

Cosm= nosm/ Vopløsning


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2010 af mathon

                 ckolligativ(KCl) = 2·(0,0021 M) = 0,0042 M     bestående af 2 ioner pr molekyle

                 ckolligativ(glucose) = 0,009·(1000 g/L)/(180 g/mol) = 0,05 M

                 cosm = (0,0042 + 0,0500)M = 0,0542 M


Svar #4
28. maj 2010 af Doktor20 (Slettet)

Tak :D

Så man skal ikke nødvendigvis bruge den formel jeg skrev for at beregne osmolariteten?


Skriv et svar til: Beregning af osmolaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.