Matematik

Reducer udtryk

28. maj 2010 af Albooz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducer udtrykket ---> xy + x^2/xy

Har lavet den men er ikke sikker på om den er rigtig :?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Måske mener du

xy + x2/(xy) = xy + x/y ?

Som udtrykket er skrevet i #0 kan det også være

xy + (x2/x)·y = xy + xy = 2xy .


Svar #2
28. maj 2010 af Albooz (Slettet)

Bare xy + x opløftet i 2 divider med xy


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -

Så er det jo mit første forslag. Men du er nødt til at sætte parentes omkring (xy), når der skal divideres med (xy) .


Skriv et svar til: Reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.