Debat

Stx - komme ind.

31. maj 2010 af Abauuz

Hej alle.

Jeg er lidt forvirret, for min lærer og vejleder, siger at man skal have 7 i snit, for at komme ind på Stx - og andre siger bare man skal bestå folkeskolen, hvad er jeres mening med at komme ind :) ?

For jeg vil virkelig ind på det gymnasium

På forhånd tak!

- Marcus


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2010 af Lea91 (Slettet)

nogle folkeskoler opstiller et gennemsnit eleverne skal have, for at de vil anbefale dem til gymnasiet, ved andre folkeskoler er de lærernes vurdering der tæller.

hvis ikke dine lærere støtter op om det, så kan du altid komme til en optagelsesprøve, og så bestemmer de så, om du kan komme ind.


Svar #2
31. maj 2010 af Abauuz

Optagelses prøve, er den svær og hvad skal man op i ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2010 af Jerslev

#2: Tænk på den som en almindelige FSA.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2010 af celcel (Slettet)

 Hvis du allerede ikke har været til optagelsesprøve, kommer du nok ind - om det så bliver 1. eller nogle af de andre prioriteter, kan komme an på ens gennemsnit. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. juni 2010 af Becky4

På den gamle skala skulle man have et snit på 8 for at komme ind, hvad passer meget godt med 7. Hvis du ikke har det, skal du til optagelsesprøve i nogle forskellige fag. ved ikke helt om man skal op i alle prøver, eller om man nøjes med dem man har klaret sig dårligt i. Ved at der er skriftlige prøver i dansk og matematik.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. juni 2010 af Jerslev

#5: Der har aldrig været et gennemsnit for at komme på gymnasiet.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. juni 2010 af ILikeMusic (Slettet)

Jeg ved ikke om der aldrig har, men der er i hvert fald ikke længere... og skulle dine lærere finde dig uegnede kan du som sagt komme til en prøve af en art (jeg skulle mene den er skriftlig) og der er der jo så et krav, som jeg af gode grunde ikke kender til :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. juni 2010 af Lipase (Slettet)

Har du så været op til den her optagelsesprøve? For jeg fik et brev hvor der stod, at samtlige gymnasier havde lavet klasserne for 1.g´erne.

#6

I nogen skoler er der, men alt i alt er det dine klasselærers afgørelse.

#0

Selvom dine lærer måske ikke finder dig egnet, så kan man jo godt være lidt skuffet, men på den anden side kan man jo bare tag en optagelsesprøve for man har jo ikke noget at tabe.

Da jeg var op til optagelsesprøve, skulle jeg til skriftlig matematik derefter læse en novelle i 15min og så fortælle læreren hvad man har fået ud af den. Så skulle jeg læse en engelsk tekst, og derefter skulle jeg oversætte den.

- Conquer   


Skriv et svar til: Stx - komme ind.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.