Matematik

Hvornår en eksponentiel funktion er aftagende og voksende

01. juni 2010 af EaBruun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder og forbereder mig til den mundtlige matematik, og skal gøre rede for hvornår en eksponentiel funktion er henholdsvis voksende og aftagende.

Er der nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2010 af CH253 (Slettet)

Den er voksende når a er større end 1 og aftagende når a er en mindre end 1.. Bare tænk på a lig hhv. 0,5 og 2 som eksempel:

(1/2)^2=1/4    (1/2)^3=1/8

 2^2=4           2^3=8
 

Osv :)


Svar #2
01. juni 2010 af EaBruun (Slettet)

Tusinde tak, det var til en kæmpe hjælp! :)


Skriv et svar til: Hvornår en eksponentiel funktion er aftagende og voksende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.