Matematik

Grænser for gaffelfunktion

01. juni 2010 af LisbethMeier (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Måske jeg bare har stirret mig blind på problemet, men kan nogle måske hjælpe.. 

Jeg har givet en gaffelfunktion ved:

f(x)= 1 x tilhørende [pi/2 , pi[

         0 x tilhørende [-pi , pi/2[

For denne ønskes det at se på henholdvis

f(x+0)=lim h->0+ f(x+h)

f(x-0)=lim h->0+ f(x-h)

Det kan jeg ikke rigtig gennemskue, hvad bliver??

Lis Meier


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den eneste værdi af x i det åbne interval ]-π , π[ for hvilken f(x+0) og f(x-0) ikke er samme værdi er for x = π/2, hvor

f(π/2 +0) = 1, mens f(π/2 -0) = 0.

Funktionen f(x) er kontinuert overalt i definitionsmængden, undtagen for x = π/2 .


Skriv et svar til: Grænser for gaffelfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.