Matematik

Sammenlign Lineær Vækst med Eksponentiel Vækst - HVORDAN?

06. juni 2010 af SimonMinke (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey alle!

Jeg sidder her og forbereder mig til mundtlig mat.eksamen imorgen.

Har fået følgende spørgsmål, som jeg er gået helt i stå med - jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal løse det:

"Sammenlign lineær vækst med eksponentiel vækst".

Ville være fantastisk hvis der var nogle derude, der lige ville give sig tid til at forklare det - er ret meget på røven :-)

Vi snakkes!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2010 af AMelev

Du kan angive for begge

Forskrift
Evt. begrænsninger på a og b
Betydning af a og b
Beregningsformler for a og evt. b
Dm og Vm
Grafer rette linjer i ..... koordinatsystemer


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2010 af Gratian (Slettet)

 Btw, Vm --> hvis man skal redegøre for andengradspolynomiers værdimængde, er det ikke bare at sige at den aflæses på y-aksen?


Svar #3
06. juni 2010 af SimonMinke (Slettet)

 Okay... jeg har ikke helt fanget den endnu.

Hvad mener du med begrænsninger på a og b, og hvad er Dm og Vm?

tak for svaret :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2010 af Gratian (Slettet)

 Dm = definitionsmængde
Vm = værdimængde
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2010 af AMelev

for en lineær funktion, kan a og b være alle tal
for ensponentiel funktion skal a> 0 og a≠1 og b > 0.

Desuden kan du også sammenligne på monotoniforhold i forbindelse med a.


Svar #6
06. juni 2010 af SimonMinke (Slettet)

Først og fremmest, mange tak for svaret begge 2(!) - men jeg føler stadig ikke at jeg har noget konkret at sige.

Jeg har i forvejen svært ved at forstå det, så ville være rigtig dejligt med noget helt konkret at gå lidt i dybden med, f.eks.:

"Hvis vi har y = ax+ b og den, bla bla bla, så kan vi se ligheden her og dér og......bla bla bla".

Håber i har tid til at svare.

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2010 af AMelev

Prøv at se, om vedhæftede oversigt kan hjælpe dig.

Du kan så evt. udlede beregningsformlerne for a i en eller begge.


Skriv et svar til: Sammenlign Lineær Vækst med Eksponentiel Vækst - HVORDAN?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.