Matematik

f´(x) = 0 og monotoniforhold

06. juni 2010 af KingOfPop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har følgende opgave:

f(x) = x^3 - 3x^2 - 9x

bestem x så f´(x) = 0 og bestem monotoniforholdene

er det så rigtigt at f´(x) bliver;

f´(x) = 3x^2 - 3 • 2x - 9 = 0

Og er der nogle der ved hvad jeg nu skal gøre for at finde x? Jeg er vandt til at bruge solve på lommeregneren ved denne type opgaver, men denne skal løses uden hjælpemidler.

på forhånd, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2010 af Isomorphician

Løsningsformlen for andengradsligninger står i din bog.


Svar #2
06. juni 2010 af KingOfPop (Slettet)

Mener du det med at jeg skal finde diskriminanten og derefter x?

For jeg var usikker på om det også gælder, når det nu handler om en funktion der er differentieret...??


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2010 af Isomorphician

Den differentierede funktion er en ganske normal andengradsligning, som kan løses ved at bruge løsningsformlen (eller ved faktorisering).


Skriv et svar til: f´(x) = 0 og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.