Matematik

cos sin tan hjælp :)

08. juni 2010 af LykkeWainø (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Jeg har et problem da jeg simpelthen ikke kan forstå hvad jeg kan gøre ved dette er der et klogt hoved som kan hjælpe mig?:

Vis, at tanA = sinA/cosA er lig med a/b.


Vis brug af formlerne i en retvinklet trekant.


Vis, hvordan man kan eftervise sinusrelationerne: sinA/a = sin B/b = sinC/c for en vilkårlig trekant i Geometer.
 

Tilsvarende for cosinusrelationerne: c2 = a2 + b2 -2*a*b*cosC ,…
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2010 af 2007xMVK (Slettet)

 hmm jeg kan ikke på stående fod fortælle dig beviset på, at tanA = sinA/cosA. Men nedenstående link fører til Mat A1 og der mener jeg at beviset står i:

http://books.google.dk/books?id=5G02IrXnWMsC&printsec=frontcover&dq=mat+a1+stx&source=bl&ots=xTxMFqMjHF&sig=uUG5R8afBYBKbyvNxXeM7uUk1nQ&hl=da&ei=RgUOTP69JdCVOOWx-fYM&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CBcQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false

ellers kan du finde det i Mat A2

http://books.google.dk/books?id=HLwILCUtoMUC&printsec=frontcover&dq=mat+A2&ei=3gUOTOmNNYPMzgTK5-S8Cg&cd=1#v=onepage&q&f=false
 

det er værd at bemærke, at der er begrænset visning i bøgerne. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2010 af bbdk (Slettet)

Kommer man ind på enhedscirklen på c-niveau?

Jeg scorede lige et 12-tal på B-niveau i går, netop i emnet geometri, hvor jeg beviste Pythagoras, sinus, cosinus, tangens, Arealformlen for en vilkårlig trekant, sinusrelationerne og cosinusrelationerne. Jeg havde C-niveau matematik for 12 år siden, så jeg var også på herrens mark, med hensyn til en del af geometrien.

Jeg læste op på geometri ved hjælp af frividen.dk. Supergod hjemmeside med videoundervisning i alle mulige matematiske discipliner. Jeg så bl.a. på videoerne om geometri, og gjorde det på den måde, at jeg så en video så tilpas mange gange, at begreberne sad fast. Først da gik jeg videre til næste video.

Jeg startede med at se videoen, mens jeg selv udførte beviserne på min egen tavle eller papirsblok. Så gjorde jeg det bagefter uden video hvis jeg kunne. Hvis jeg ikke kunne, så startede jeg forfra i processen. Når et bevis sad fast og jeg kunne skrible det ned uden brug af video som støttepædagog, gik jeg videre til næste video. Efter et par timer på den måde, kunne jeg huske, bevise, og vigtist, forstå Pythagoras, sinus, cosinus, tangens, Arealformlen for en vilkårlig trekant, sinusrelationerne og cosinusrelationerne.

frividen.dk kan absolut anbefales.
Held og lykke med det.


Svar #3
08. juni 2010 af LykkeWainø (Slettet)

#1

Ja tusind tak. det vil jeg se lidt på.

#2

Ja det fandt jeg også først ud af da vi fik vores spørgsmål udleveret. Jeg har ellers aldrig hørt om enhedscirklen før.

Jeg har egentlig fint nok styr på cos sin og tan men jeg forstår virkelig ikke hvordan man kan bevise:

tanA = sinA/cosA er lig med a/b.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. juni 2010 af bbdk (Slettet)

Hvis du går ind på frividen under matematik/geometri, kigger på video nummer 3 og spoler hen til ca. 7 minutter, så finder du definition og bevis for netop det.


Svar #5
08. juni 2010 af LykkeWainø (Slettet)

undskyld hvis jeg spør´meget men hvordan kan  man vise hvordan man kan eftervise sinusrelationerne: sinA/a = sin B/b = sinC/c for en vilkårlig trekant i Geometer.?
 

skal man så downloade geometer og tage sin computer med til eksamen?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. juni 2010 af 2007xMVK (Slettet)

 ja, ellers laver man det i hånden - det er nemmere og du får lige så mange point for det som hvis du lavede det med GeoMeter


Svar #7
08. juni 2010 af LykkeWainø (Slettet)

super... Mange tak :)


Skriv et svar til: cos sin tan hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.