Matematik

naturlige eksponentiel funktion

08. juni 2010 af grimm (Slettet) - Niveau: B-niveau

deltay = (e^x*e^h-e^x)/h
deltay = e^x*(e^h-1/h)
 

Hvad er det lige helt præcis, der sker? Hvordan kan e^x blive til -1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

ex er en fælles faktor, der sættes uden for parentesen, så -ex bliver til ex·(-1)

Δy = (ex·eh-ex)/h = ex·(eh-1)/h

Dit udtryk i 2. linie er ikke korrekt, da h skal divideres med uden for parentesen.


Svar #2
08. juni 2010 af grimm (Slettet)

Jeg tror jeg har forstået det nu...men er dit svar så korrekt ved den ligning du har skrevet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, mit udtryk i #1 er korrekt.


Skriv et svar til: naturlige eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.