Matematik

Matematik C, Svar? 2010

09. juni 2010 af Kbhdrengen19x (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ville høre hvilke resultater folk får i disse opgaver gerne med udregninger!

Opgave 1:

En person indsætter 30.000kr på en konto med en fast årlig rente på 2,3%

a) bestem beløbet på kontoen efter 4 år.

b) Hvor mange år går der ialt før beløbet kommer over 35.000kr?

Opg 3:

I 2009 betalte hver forbruger i Holstebro 34,15kr pr. kubikmeter vand samt et fast årligt abonnement på 581,25kr

A) Opstil en formel, der beskriver sammenhæng mellem den samlede udgift i (kr) til vand i 2009 og vandforbruget (målt i kubikmeter) for en forbruger i Holstebro?

For Hillerød beskrives den tilsvarende sammenhæng ved formlen: y=49,38x+308,75

Hvor x er vandforbruget (målt i kubikmeter) og y er den samlede udgift i (kr)

B) Hvad skal en forbruger i hver af de to byer betale for et vandforbrug på 12 kubikmeter?

Hvor stort skal vandforbruget være for at en forbruger i Holstebro skal betale mindre end en forbruger i Hillerød?

Opg 4:

En bestemt type minivindmølles årlige produktion af elektrisk energi kan beregnes ved hjælp af formlen: E= 0,14x x2 (x opløfted i 2)

Hvor E Betegner den årlige produktion i målt (kWh) og x er vingelængden målt i (cm)'

A) bestem den årlige produktion i kWh fra en minivindmølle med en vinglængde på 50cm

B) Hvor stor skal vingelængden være hvis den årlige produktion skal være 600 kWh?

En familie udskifter sin minivindmølle med en ny hvor vingelængden er 25% større end den gamle mølle.

C) Hvor mange procent er den nye minivindmølles årlige produktion større end den gamle mølles produktion?


Svar #1
09. juni 2010 af Kbhdrengen19x (Slettet)

Det er Eksamen 2010 Juni (: nogen som kan svare.


Svar #2
09. juni 2010 af Kbhdrengen19x (Slettet)

??


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2010 af 2007xMVK (Slettet)

 Ville høre hvilke resultater folk får i disse opgaver gerne med udregninger!
Opgave 1:
En person indsætter 30.000kr på en konto med en fast årlig rente på 2,3%
a) bestem beløbet på kontoen efter 4 år.
Hvis man fastsætter, at termin n er 4:
K_s=K_0*(1+r)^n=30.000*(1+0,023)^4=32856,68843523
b) Hvor mange år går der ialt før beløbet kommer over 35.000kr?
K_s=K_0*(1+r)^n<=>solve(35.000=30.000*(1+0,023)^n,n)=6,778986704235
Opg 3:
I 2009 betalte hver forbruger i Holstebro 34,15kr pr. kubikmeter vand samt et fast årligt abonnement på 581,25kr
A) Opstil en formel, der beskriver sammenhæng mellem den samlede udgift i (kr) til vand i 2009 og vandforbruget (målt i kubikmeter) for en forbruger i Holstebro?
f(x)=34,15*x+581,25
For Hillerød beskrives den tilsvarende sammenhæng ved formlen:
y=49,38x+308,75
Hvor x er vandforbruget (målt i kubikmeter) og y er den samlede udgift i (kr)
B) Hvad skal en forbruger i hver af de to byer betale for et vandforbrug på 12 kubikmeter?
HO:
f(x)=34,15*x+581,25<=>f(12)=34,15*12+581,25=991,05
HI:
f(x)=49,38*x+308,75<=>f(12)=49,38*12+308,75=901,31
Hvor stort skal vandforbruget være for at en forbruger i Holstebro skal betale mindre end en forbruger i Hillerød?
?
Opg 4:
En bestemt type minivindmølles årlige produktion af elektrisk energi kan beregnes ved hjælp af formlen:
E=0,14*x*x^2

Hvor E Betegner den årlige produktion i målt (kWh) og x er vingelængden målt i (cm)'
A) bestem den årlige produktion i kWh fra en minivindmølle med en vinglængde på 50cm
E=0,14*x*x^2=0,14*50*?50?^2=17500
B) Hvor stor skal vingelængden være hvis den årlige produktion skal være 600 kWh?
E=0,14*x*x^2<=>solve(600=0,14*x^3,x)=16,243305216294
En familie udskifter sin minivindmølle med en ny hvor vingelængden er 25% større end den gamle mølle.
C) Hvor mange procent er den nye minivindmølles årlige produktion større end den gamle mølles produktion?
?

håber du kan læse det


Svar #4
09. juni 2010 af Kbhdrengen19x (Slettet)

Opgave 4 kan jeg slet ikke få til at passe sammen (:


Svar #5
09. juni 2010 af Kbhdrengen19x (Slettet)

Det hedder E= 0,14 x ^ 2

Skal man ikke bare i opgave A) Gøre sådan : 0,14x50^2= 350 kWh .


Svar #6
09. juni 2010 af Kbhdrengen19x (Slettet)

??


Skriv et svar til: Matematik C, Svar? 2010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.