Matematik

Matematik søges

14. marts 2005 af Spasser (Slettet)
Heej..

har et lille problem:

Østergårds gartneri har en vandingsmaskine.
den kan indstilles til at vande i en halvcirkel med en radius på 30 meter.

Beregn, hvor stort et areal vandingsmaskinen vander når den holder stille.

Marken der skal vandes har form som et rektangel og er 216 m lang og 120 m bred.

Svar #1
14. marts 2005 af Spasser (Slettet)

er der overhovedet ikke nogen her inde der er kloge eller? gider de bare ikke og svarer..:S

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2005 af erdos (Slettet)

Forestil dig vandingsmaskinen i centrum af cirklen. Du ved, at A=r^2*pi. r=30m. Arealet af halvcirklen fås så ved at dividere med 2.

OK?

Svar #3
14. marts 2005 af Spasser (Slettet)

okeey..men hvad er faciet?

??

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2005 af susbc (Slettet)

Jeg er godt nok ikke meget for at give facit, men som kalle skriver hedder det bare 30^2*pi = 2826 : 2 = 1413.
Har du forstået det????

Svar #5
14. marts 2005 af Spasser (Slettet)

så er det 30 dividere med 2 gange 3.14? Eller hvad?


Svar #6
14. marts 2005 af Spasser (Slettet)

kan i ikke skrive tegnene ordenligt!!?! Skriv det med bogstaver..Fatter intet

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Nej, radius skal kvadreres (sættes i anden potens).

#6: Hvordan skal det nu forstås? Kalle har allerede i #2 besvaret dit spørgsmål. Når vandingsanlægget holder stille, kan det vande arealet

A = (pi*r^2)/2

hvor r = 30m. Som tilnærmet værdi for pi kan du i dine beregninger bruge 3.1415926535. Afvigelsen fra det eksakte resultat er da ubetydelig.

//Singularity

Svar #8
14. marts 2005 af Spasser (Slettet)

hvordan finder han frem til 1413m2? fremgangsmetoden..?!

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#8: Indsæt de 30m, som der står i #2 og #7. Således;

A = (3.14...*(30m)^2)/2 = 1413.71...m^2 ~ 1414m^2

Bruger man i stedet 3.14 som approksimation til pi, så får man eksakt arealet 1413m^2.

//Singularity

Svar #10
14. marts 2005 af Spasser (Slettet)

Jaamen jaaamen:@ SKIV DE TEGN MED BOGSTAVER..Jeg fatter ikke noed at de tegn som du har skrevet..!!

Skriv gange istedeet for *

Hmm..Peace out

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. marts 2005 af Tissi (Slettet)

Spasser => vær dog taknemlig for, at de overhovedet gider hjælpe dig.


~ Tissi

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. marts 2005 af erdos (Slettet)

/=dividere
*=gange
+=plus
-=minus

Hvor svært kan det da være?

Svar #13
14. marts 2005 af Spasser (Slettet)

Undskyld undskyld..:S Jeg kan da ikke gøre noed for at jeg er så duM!

Svar #14
14. marts 2005 af Spasser (Slettet)

Jeg har et problem igen..:S

vandingsanlægget kører 20 meter pr.time.

beregn, hvor lang tid det tager vandingsmaskinen at vande en bane på langs marken.?

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#14: Netop det spørgsmål var der nogen diskussion om det år (1999), hvor jeg var til FSA i matematik. Så lad mig rydde enhver tvivl af vejen;

Der må IKKE vandes uden for marken, og derfor SKAL markvanderen starte 30m inde på marken - dvs. såvel 30m fra den lange side som fra den korte side (indtegn dette på målestokstegningen!).

Det betyder, at markvanderen kun skal køre

(216-30)m = 186m

for at vande en bane på langs af marken.
Da vandingsanlæggets fart er 20m/h, kan tiden beregnes.

h: hour ('time').

Eftersom vandingsanlægget vander et halvcirkelformet område, vil der være et par områder, som ikke bliver vandet fra starten af, men det er af sekundær betydning, eftersom det ikke har nogen betydning for besvarelsen af ovenstående spørgsmål.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. marts 2005 af Tissi (Slettet)

#15
Sidder netop selv og laver den opgave.
Kan det passe, at resultatet er 9 timer og 30 minutter?

Brugbart svar (0)

Svar #17
17. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#16: Jeg har en formodning om, at du omsætter 9.3 timer til 9 timer og 30 minutter. Det er forkert, eftersom en time er 60-delt. I stedet har vi

0.3h*(60min./h) = 18min.

og dermed i alt 9h 18 min.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #18
17. marts 2005 af Duffy

Jah, det er ærgerligt at der ikke
går 100 minutter på en time.



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #19
18. marts 2005 af Tissi (Slettet)

#17 + #18

Doh :-) ..
Og selvfølgelig har jeg afleveret afleveringen (flot, tissi).

Skriv et svar til: Matematik søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.